да се опаковат хранителни продукти в херметични условия, като по този начин се удължава срока на годност на храната;
за приготвяне на здравословни ястия, като меню за цяла седмица, да запазите по-дълго марулите, зеленчуците и билките (те остават хрупкави и свежи);
във фризера се освобождава повече място;
хранителните продукти са защитени от изсушаване и окисляване;
процеса на мариноване е бърз и ефикасен (20 минути във вакуум са достатъчни);
възможно е да се опаковат месни продукти, колбаси и сирена, които преди това са били вакуумирани (ароматът се запазва);
спестявате пари, защото всички остатъци от процеса на готвене, могат да
бъдат консервирани и консумирани по-късно;
всички видове плодове и зеленчуци могат да бъдат закупени през сезона, вакуумирани и съхранени на ниска температура за дълъг период от време.
Технически спецификации:
Мощност: 350 W
Електрическо захранване: 220-240V~, 50Hz
Капацитет на вакуум помпа: 70 л / мин.
Размер на вакуум-камерата: 30,5×32,2×10,0 см
Камерна машина за вакуумиране предназначена за продлжителна професионална/търговска употреба
Размери на камерата: 30,5×32,2×10,0 см (обем приблизително 8 литра)
Корпус и камера: висококачествена стомана
Двойно запечатваща лента: запечатва пликове с максимална широчина до 30
см
Възможност за вакуумиране на мокри пликове или пликове съдържащи течности
Мощна професионална вакуум помпа с капацитет 70 литра в минута
Механичен маометър за отчитане на налягането при вакуумиране
Максимално налягане: - 0,99 bar
Камерата с прозрачен капак от закалено стъкло (Temperglas)
Дигитален дисплей, който показва времето на вакуумиране и времето за запечатване
Възможност за регулиране времето за вакуумиране и времето за запечатване Функция „Мариноване на храни“
Машината за вакуумиране VacuChef 70 се доставя в комплект със следните компоненти: - Машина за вакуумиране VacuChef 70 - Маркуч за вакуумиране - 30 високо-качествени плика за вакуумиране с размери 20 х 30 см - 1 запечатваща лента - 1 уплътнение
ВАЖНО! Професионална камерна вакуум машина CASO VACUCHEF 70 1418 РАБОТИ С ГЛАДКИ И ГОФРИРАНИ ПЛИКОВЕ И РОЛКИ. Препоръчителна дебелина на релефните/гофрирани пликове и ролки – над 105микрона Препоръчителна дебелина на гладките пликове – 90микрона – възможно е ако пликовете са качествени да работи и с пликове с дебелина 70микрона!
Размери на уреда за вакуумиране: 43×23,5×36 cm Гаранция: 24 месеца! Забележка! Бързоразвалящи се храни, които са били затоплени, размразени или на стайна температура трябва да се консумират незабавно. Преди да преминете към вакуумиране и запечатване на храни е необходимо да се спазят строги хигиенни изисквания, като измиване на ръцете и почистване на всички прибори и повърхности, които ще бъдат в контакт с храната. Вакуумирани бързоразвалящи се храни трябва незабавно да се приберат в хладилник или фризер. Да не се оставят на стайна температура – опасност от разваляне! Срокът на годност на сухи храни като ядки, кокос или зърнени храни, ще бъде удължен при съхранение във вакуумиран плик, в проветриво и тъмно помещение. Кислородът и топлата температура водят до гранясване на храни с високо съдържание на мазнини. Плодове и зеленчуци, като ябълки, банани, картофи и кореноплодни зеленчуци, трябва да се обелят, преди вакуумиране, за да се удължи срока им на годност. Някои пресни зеленчуци, като броколи, карфиол и зеле, при охлаждане отделят газове. Такива зеленчуци се бланшират предварително, преди да се вакуумират и охладят.