Какво означава Dry Aging (зреене чрез изсушаване)?
Dry Aging – високото изкуство на облагородяване на месото.
Говеждото месо се нуждае от зрелост. А зреенето има нужда от време. Dry Aging–в превод „зреене чрез изсушаване“– е традиционният метод, чрез който месото узрява по един изключително нежен начин, изпълвайки се с интензивен вкус.
Технология, благодарение на която от десетилетия насам говеждото достига до своята мислимо най-високата степен на облагородяване.
Понеже идеалният стек не се нуждае от нови начини за приготовление, а от един едновременно нов и стар процес на зреене. Зреенето на месото чрез изсушаване, Dry Aging, е най-старият метод на зреене на месо изобщо. Според този метод месото се окачва за определен период от време при контролирана температура, влажност и качество на въздуха. Месото се оставя да зрее на спокойствие и вместо да отлежава вакуумирано в пластмасово фолио, то прави това, което месото най-много обича да прави –да диша. В знак на благодарност узрялото чрез изсушаване и по този начин облагородено месо ,ни дарява с един неповторим и силен аромат.
ДОБРЕ УЗРЯЛО КАТО В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ
ПРЕПОРЪКИ за зреене: месото зрее при приблизително около 85 % влажност на въздуха и температура от + 2/3° C от 3 до 4 седмици.
ПРЕПОРЪКИ за сушене на месо: при приблизително около 72 % влажност на въздуха и температура от + 12°
Температура
В идеалния случай ви е нужна температура между 10° и 15°C. Този температурен диапазон е решаващ. При над 15°C създавате среда, която бактериите обожават (и това не е нещо добро).
Под 10°C процесът на сушене се забавя убийствено много, което повлиява на активността на водата. Нека не навлизаме твърде много в технически детайли, но активността на водата е важна. Затова поддържайте температурата между тези две стойности.
Влажност
Точно като температурата, влажността има идеална степен. Тя е някъде между 70 и 75 %. Мускулите имат водно съдържание около 75%, така че за да се получи пълноценно сушене, трябва да поддържате влажност под това ниво.
Но ако тя слезе под 70%, ще изсушити външността на месото, което не позволява на влагата в мускулната тъкан да се изпари, причинявайки разваляне. Ако влажността е твърде висока — както и бихте предположили — създавате условия за размножаване на нежелани типове бактерии.
ЗАЩО ДА ЗАКУПИМ ХЛАДИЛНА ВИТРИНА ЗА СУХО ЗРЕЕНЕ НА МЕСО DryAged Master 63, 63 литра
Висококачествена хладилна витрина за сухо зреене на месо с компресорна технология на охлаждане предназначена за сухо зреене Dry Aged на месо.
С модерен външен дизайн и вътрешна високо прецизна, усъвършенствана технология, защото майсторството отговаря на високите технологии . Перфектният избор на сухото стареене.
Витрина за съхранение, презентация и сушене на различни типове меса
Вътрешен обем на камерата 63 литра
Пълен електронен температурен контрол
Опция за регулиране на температурата от 2 до 14 °C – стъпка за промяна на 1 °C
Прецизно регулиране на влажността от 50 до 85 %
Активна перка за конвекция и ефективно равномерно разпределение на температурата и влагата
Сензорно управление
3-слойно стъкло с UV-защита. Перфектна UV защита – За защита на месото от вредна UV светлина
UV светлина за дезинфекция. Стерилизация на всяка минута
Заключване на вратата
Включване и изключване на осветлението
Включване и изключване на UV-светлина за дезинфекция
Вграден филтър с активен въглен
В комплекта са включени решетки и куки за окачване на месото от неръждаема стомана
Възможност за преместване на друго място
Не изисква централна връзка с вода и канал
Ниски загуби на тегло’
Препоръка от производител за най- оптимални резултати
Зреене на место- 3 °C и влажност 75%
Сушене/стареене – 11 °C и влажност 75%
МАКСИМАЛНО НАТОВАРВАНЕ
Натоварване на решетка 15кг
Натоварване на окачената рамка 20кг
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, НИЕ НЕ СМЕ ТЕХНОЛОЗИ, ВИЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ КАК ДА ПРОЦЕДИРАТЕ И ДА ПОСТИГНЕТЕ ЖЕЛАНИЯТ РЕЗУЛТАТ!
*само с предварително плащане