Натурален сок без консерванти в домашни условия!
Соковарка SAPIR SP 1260 A26 е практичен съд, с помощта на който могат да се изцеждат всякакви плодове, зеленчуци и билки за приготвяне на вкусен, пресен и здравословен сок. Този сок не може да се сравни, в никакъв случай, с хранителните качества и свойства на соковете, които намирате по щандовете на хранителните магазини. Естествения път, по който се извлича и липсата на каквито и да било химически добавки и Е-та, гарантират че соковарката ще направи вас и семейството ви по-здрави, но и по-щастливи, предлагайки нещо вкусно, нещо освежаващо и нещо полезно и хранително. Със соковарката може да приготвяте още мармалад, сироп, желе, вино, ликьор , а дори и да сготвите месо и зеленчуци на пара.
Извличане на сок от плодове
Колкото по-зрял е плодът, толкова по-ароматен и вкусен е сокът му. Препоръчваме да се смесват сладки с кисели плодове и да се разбърква сока преди консумация, за да се засилиш вкуса му. Не добавяйте захар, ако сокът, който извличате ще бъде използван за приготвяне на желе. За тази цел са подходящи само незрелите плодове, защото съдържат повече пектин (желиращ агент). Плодовете с по-голямо съдържание на пектин са стафидите, незрелите ябълки и дюли. Соковете, които ще бъдат разреждани преди консумация, трябва да съдържат повече захар.
Извличане на сок от зеленчуци
Соковете на зеленчуците съдържат ценни хранителни съставки и фибри, като соковете от плодове. Витамините и минералните соли в тях поддържат здравословното състояние на организма. Зеленчуковите сокове са особено подходящи за подправка на супи и сосове.
Извличане на сок от билки
Можете да извлечете сок от смес от зеленчуци и билки във всякакви комбинации. Например от моркови, листа и дръжки на целина, листа и корени от магданоз, лук, домати, девисил и зелеви листа. Или пък от домати, репички, лук, копър, пелин, скилидки чесън, аспержи и коприва. Или зимно зеле, моркови, алабаш, дръжките на целина, праз-лук, домати, рукола, потайниче и хрян.