Може да се използва в следните случаи:
- да се опаковат хранителни продукти в херметични условия, като по този начин се удължава срока на годност на храната;
- за приготвяне на здравословни ястия, като меню за цяла седмица,
да запазите по-дълго марулите, зеленчуците и билките (те остават хрупкави и свежи); - във фризера се освобождава повече място;
- хранителните продукти са защитени от изсушаване и окисляване;
- процеса на мариноване е бърз и ефикасен (20 минути във вакуум са достатъчни);
- възможно е да се опаковат месни продукти, колбаси и сирена, които преди това са били вакуумирани (ароматът се запазва);
- спестявате пари, защото всички остатъци от процеса на готвене, могат да
- бъдат консервирани и консумирани по-късно;
- всички видове плодове и зеленчуци могат да бъдат закупени през сезона, вакуумирани и съхранени на ниска температура за дълъг период от време.
Технически спецификации:
- Мощност: 350 W
- Електрическо захранване: 220-240V~, 50Hz
- Капацитет на вакуум помпа: 70 л / мин.
- Размер на вакуум-камерата: 30,5×32,2×10,0 см
- Камерна машина за вакуумиране предназначена за продлжителна професионална/търговска употреба
- Размери на камерата: 30,5×32,2×10,0 см (обем приблизително 8 литра)
- Корпус и камера: висококачествена стомана
- Двойно запечатваща лента: запечатва пликове с максимална широчина до 30
- см
- Възможност за вакуумиране на мокри пликове или пликове съдържащи течности
- Мощна професионална вакуум помпа с капацитет 70 литра в минута
- Механичен маометър за отчитане на налягането при вакуумиране
- Максимално налягане: - 0,99 bar
- Камерата с прозрачен капак от закалено стъкло (Temperglas)
- Дигитален дисплей, който показва времето на вакуумиране и времето за запечатване
- Възможност за регулиране времето за вакуумиране и времето за запечатване
Функция „Мариноване на храни“ - Машината за вакуумиране VacuChef 70 се доставя в комплект със следните компоненти:
- Машина за вакуумиране VacuChef 70
- Маркуч за вакуумиране
- 30 високо-качествени плика за вакуумиране с размери 20 х 30 см
- 1 запечатваща лента
- 1 уплътнение
ВАЖНО!
Професионална камерна вакуум машина CASO VACUCHEF 70 1418 РАБОТИ С ГЛАДКИ И ГОФРИРАНИ ПЛИКОВЕ И РОЛКИ.
Препоръчителна дебелина на релефните/гофрирани пликове и ролки – над 105микрона
Препоръчителна дебелина на гладките пликове – 90микрона – възможно е ако пликовете са качествени да работи и с пликове с дебелина 70микрона!
Размери на уреда за вакуумиране: 43×23,5×36 cm
Гаранция: 24 месеца!
Забележка!
Бързоразвалящи се храни, които са били затоплени, размразени или на стайна температура трябва да се консумират незабавно.
Преди да преминете към вакуумиране и запечатване на храни е необходимо да се спазят строги хигиенни изисквания, като измиване на ръцете и почистване на всички прибори и повърхности, които ще бъдат в контакт с храната.
Вакуумирани бързоразвалящи се храни трябва незабавно да се приберат в хладилник или фризер. Да не се оставят на стайна температура – опасност от разваляне!
Срокът на годност на сухи храни като ядки, кокос или зърнени храни, ще бъде удължен при съхранение във вакуумиран плик, в проветриво и тъмно помещение. Кислородът и топлата температура водят до гранясване на храни с високо съдържание на мазнини.
Плодове и зеленчуци, като ябълки, банани, картофи и кореноплодни зеленчуци, трябва да се обелят, преди вакуумиране, за да се удължи срока им на годност.
Някои пресни зеленчуци, като броколи, карфиол и зеле, при охлаждане отделят газове. Такива зеленчуци се бланшират предварително, преди да се вакуумират и охладят.