Bartscher диспенсър за горещи напитки (гореща вода и греяно вино) 200049
Подходящ за професионална употреба в хотели (със закуска на блок маса), ресторанти, заведения, кетъринг, офиси.
Мощност: 1800 W
Характеристика на електрическата мрежа: 230 V, 50 Hz
Корпус: висококачествена неръждаема стомана 18/10, емайлирано покритие на външната повърхност, за предпазване от надраскване.
Капацитет 95-105 чаши с обем 200 мл.
2 броя пластмасови дръжки за удобно пренасяне и позициониране на плот.
Лек пластмасов капак, със скоби за захващане.
Максимален обем: 21 L
Диспенсърът е подходящ за загряване и поддържане на температура на горещи напитки
Регулатор за плавно изменение на температурата в диапазона от 30°C до 100°C, без степенен режим на работа.
Кранче за прецизно дозиране на желаното количество при напълване в чаша.
В комплекта има включена кръгла решетка с размери: Ø 320 mm
Уредът е елегантен, практичен и удобен за съхранение, почистване и поддръжка.
Размери: диаметър на диспенсъра Ø 370 мм, височина 500 мм
Тегло: 5,4 kg
Диспенсъра е за горещи напитки Bartscher 200049, предназначен за професионална употреба на блок маса!
С диспенсъра за горещи напитки може да се сервират популярните в зимния сезон и през Коледните дни горещ алкохолен пунш, безалкохолен пунш и греяно (глювайн) вино.
Рецепта за приготвяне на безалкохолен пунш:
1 лимон
500 мл черен чай
ванилия, карамфил и канела
Настъргва се кората от лимон, после лимонът се изцежда, прибавя се карамфил, горещия черен чай и арматните подправки. Ароматната напитка е готова за сервиране. Насладете ѝ се!
Рецепта за греяно вино (глювайн) - популярна напитка в немско-говорящите страни:
750 мл вино - загрява се съдържанието до завиране, без да кипва
100 гр захар (мед) - добавят се след загряване на виното
парченца пресни или сушени плодове (портокалови кори, ябълки, сушени кайсий)
подправки - джинджифил, карамфил и канелени пръчици
Всички съставки се смесват. Напитката се оставя за половин / един час преди да е готова за сервиране в чаши. В диспенсъра напитката може да се съхранява по-дълго време, като се запазва температурата, ароматът и вкусът. Поднася се с плата от сирена или сушени меса. Наздраве!